Antena 3 CNN Life Părinții au vrut să înregistreze ultimele clipe din viața bebelușului lor. Ce s-a întâmplat a făcut înconjurul internetului - FOTO

Părinții au vrut să înregistreze ultimele clipe din viața bebelușului lor. Ce s-a întâmplat a făcut înconjurul internetului - FOTO

Părinții au vrut să înregistreze ultimele clipe din viața bebelușului lor. Ce s-a întâmplat a făcut înconjurul internetului - FOTO
Sursa foto: foto: pixabay.com
24 Aug 2016   •   14:31

Fotograful James Day din Sydney a fost invitat să facă poze la nunta lui Nancy și a lui Charlie Macklin. Mireasa era în a șaptea lună de sarcină și fotografiile au surprins gingășia fermecătoare a cuplului îndrăgostit, care aștepta emoționat nașterea primului lor copil.

James niciodată nu s-ar fi gândit că peste două luni iarăși va fotografia acest cuplu. Însă de această dată totul era diferit.

''Nunta lor nu a fost un eveniment obișnuit. Ea semăna mai mult cu o reprezentație teatrală, cu un adevărat bal împărătesc! Niște senzații incredibile'', a scris fotograful pe blogul său.

Copilul din burtica lui Nancy era și el foarte activ, ca și cum ar fi înțeles ce se întâmpla. Era extraordinar de urmărit acele clipe.
Și iată că peste două luni, pe 23 martie, James a primit un apel. Ceea ce s-a întâmplat ulterior a fost foarte neașteptat pentru el.

''M-au sunat Charlie și Nancy Macklin și m-au întrebat dacă aș putea să vin la spitalul din Randwick. Copilul lor era într-o stare gravă și ei se pregăteau să-și ia rămas bun de la el'', povestește James.

''M-am grăbit să ajung la ei. Am încercat să zic ceva, dar am înțeles că trebuie să fotografiez foarte repede, pentru că înaintea mea se desfășurau niște evenimente cu adevărat tragice. Cuvintele spuse în acele momente nu pot fi repetate — lipsesc acele emoții. Ele pur și simplu nu pot fi descrise'

James Day a petrecut întreaga zi cu familia Macklin, fixând fiecare minut de rămas-bun cu Edison, fiul lor nou-născut. În fiecare cadru se simțea adevărata dragoste pentru micuțul muribund.

Edison s-a născut fără complicații, însă peste trei zile el a fost diagnosticat cu hiperglicinemie non-cetonică — o afecțiune ereditară însoțită de un deficit enzimatic. Drept consecință nou-născutul a fost conectat la un aparat de ventilație artificială, doar pentru ca părinții să-și poată lua rămas-bun de la el…

Cu toate acestea, băiețelul i-a uimit pe toți, când a început iarăși să respire singur! Astfel el le-a dăruit lui Nancy și Charlie încă două zile, în timpul cărora părinții l-au dus la un picnic pe plajă și pentru o zi în casa natală, pentru ca el să stea în pătuțul lui.

''Îngerașul nostru a părăsit această lume la ora 10:25, în cea de-a șaptea zi a vieții sale, chiar în Vinerea Patimilor. Mai avea nevoie doar de trei ore ca să împlinească o săptămână'', a spus tatăl.

În a doua zi de la moartea lui Edison, James Day a postat fotografia lui înduioșătoare pe Facebook. ''De obicei împărtășesc pozele celor mai importante momente. Însă, cum s-a adeverit, cele mai importante momente nu sunt întotdeauna fericite. Acest eveniment mi-a schimbat viața'', a zis el în timpul unui interviu.

De atunci aceste fotografii au fost vizionate de mii de ori și mulți oameni au lăsat comentarii cu cuvinte de susținere. Familia Macklin a decis apoi să adune fonduri pentru alți părinții, care au nevoie de susținere.
 

×
Subiecte în articol: clip viral fotograf
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close