Antena 3 CNN Life Vacanţă la schi în România, Austria şi Bulgaria. Cât costă un skipass la noi şi la vecini

Vacanţă la schi în România, Austria şi Bulgaria. Cât costă un skipass la noi şi la vecini

Iubitorii schiului se pregătesc să petreacă pe pârtiile din România sau ţările vecine, având în vedere că la noi infrastructura este aproape inexistentă sau învechită. 

Vacanţă la schi în România, Austria şi Bulgaria. Cât costă un skipass la noi şi la vecini
Sursa foto: Pexels/Daniel Frank
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2021   •   13:25

Deși skipass-urile s-au scumpit și de patru ori, după cum susțin unii amatori ai schiatului, România rămâne o țară relativ ieftină la acest capitol, potrivit economedia.ro.

Astfel, la Sinaia, un skipass de o zi costă 120 de lei (circa 24,4 euro) pentru un adult, același preț fiind practicat și la Straja. În schimb, la Predeal, un skipass de o zi costă 225 de lei (circa 45 euro) pentru o zi, iar la Bușteni pentru pârtia Kalinderu, ajunge la 155 de lei (31 euro) și s-ar putea scumpi în continuare. 

La Poiana Brașov, considerată de unii cea mai bună pârtie din România, prețul unui skipass este de 150 de lei pentru o zi (30 euro) în sezonul 2021-2022.

Oarecum surprinzător, în Austria, prețul pentru o zi al unui skipass este de 51,5 euro, în Kitzbuhel cu permisul de schi de la SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Preţul este cu doar 5 euro mai mare decât la Predeal.

În Bulgaria, la Bansko, turiștii interesați pot achiziționa un skipass pentru o zi cu 70 de leva (35,8 euro), iar din 26 decembrie, prețul crește la 40 euro.
 

×
Subiecte în articol: ski skipass Austria
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close