Antena 3 CNN Life Ce semnificaţie are numele "Ion" și ce putere are asupra destinului

Ce semnificaţie are numele "Ion" și ce putere are asupra destinului

Cu toate că este unul dintre cele mai populare nume românești, puțin dintre cei care poartă acest nume, cunosc semnificația nebănuită a acestui nume. Mai mult decât atât, are și influență asupra destinului celui care îl poartă.

Ce semnificaţie are numele "Ion" și ce putere are asupra destinului
Sursa foto: Pexels.com | Jenna Hamra
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2023   •   10:00

Având origine ebraică, numele "Ioan" înseamnă "dar de la Dumnezeu", iar numele "Ioana" înseamnă "binecuvântarea Domnului". Cele două nume care amintesc de dragostea şi mila fără de sfârşit a Domnului sunt printre cele mai des întâlnite la popoarele creştine, notează doxologia.ro

Dincolo de originea ebraică, numele "Ion" are o conotaţie religioasă puternic înrădăcinată în cultura românească. Peste 70 de sfinţi din calendarul ortodox sunt celebraţi anual, pe 7 ianuarie.

Cei care poartă numele "Ion" sau "Ioan" sunt oameni oneşti, stabili, familişti şi foarte responsabili. Iubesc siguranţa unui cămin şi înţeleg pe deplin ce înseamnă respectul faţă de părinţi. La rândul lor, ca părinţi, sunt înţelegători, corecţi şi ştiu să îşi câştige respectul copiilor.

De asemenea, cei care poartă numele Sfântului Ioan sunt mereu în căutarea perfecţiunii, iar de multe ori se spune că fericirea trece pe lângă ei, fără să realizeze acest lucru. Au un simţ profund al dreptăţii şi nu rămân diferenţi în faţa unei nedreptăţi.

CITEŞTE ŞI: Tradiții, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Ioan Botezătorul. Ce să nu faci pe 7 ianuarie sub nicio formă

Semnificația numelui Ioana. Firi vesele și visătoare

Cele care poarta numele "Ioana" sunt persoane practice. Sunt foarte bine organizate şi au adevărate calităţi de conducători. De asemenea, persoanele care poartă acest nume sunt optimiste şi spontante, vesele și au o fire visătoare.

Totodată, persoanele care poartă numele Ioana ştiu să păstreze orice obiect într-o stare perfectă. S-ar potrivi în slujbe precum contabilitatea, arhivări sau cercetări.

Care sunt trăsăturile generale pe care le au cei care poartă numele Ion/Ionuț/Ioana/Oana/Nelu

Atât femeile, cât şi bărbaţii care poartă numele Sfântului Ion sau derivate din acesta, sunt oameni tăcuţi şi ruşinoşi, însă sunt creativi şi au o latură artistică ascunsă pe care o pot scoate la iveală sau nu.

Sunt oameni romantici şi emotivi, iar majoritatea au un simţ estetic dezvoltat. Sunt afectuoşi şi înţelegători cu cei din jur. Cei care poartă numele Sfântului Ioan au o bună rezistenţă fizică.

Atunci când nu se simt în siguranţă, pot avea căderi nervoase sau schimbări bruşte de comportament. 

Numele "Ion" şi influenţa asupra destinului

Vechii greci erau de părere că numele are o putere nebănuită de a ne influenţa destinul. În numerologie, fiecare literă ce compune numele are o anumită vibraţie şi este asociată cu anumite semnificaţii. 

Prima literă a numelui are o putere de influenţă foarte mare. Nota domninantă în cazul celor car poartă numele Ion este cea intuitivă. Reacţionează intuitiv, dar uneori ilogic. 

×
Subiecte în articol: destin semnificatie nume
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close