Antena 3 CNN Life Shopping-ul necontrolat ar trebui recunoscut ca fiind o boală psihică, conform cercetătoriilor

Shopping-ul necontrolat ar trebui recunoscut ca fiind o boală psihică, conform cercetătoriilor

Shopping-ul necontrolat ar trebui recunoscut ca fiind o boală psihică, conform cercetătoriilor
22 Apr 2019   •   18:02

Călătoriile frecvente la mall care duc la cheltuieli inutile sau lipsite de control ar putea fi mai mult decât o lipsă de auto-control, au avertizat experții.

În timp ce mulți dintre noi recunosc ca au o mare satisfacție în a face cumpărături, un număr mare de experți cer ca dependența de shopping, cunoscută si sub denumirea de "oniomania" sau "tulburare de cumpărare compulsivă" (CBD), să fie recunoscută ca fiind o boală psihică. Decizia urmează după un studiu realizat recent de Hannover Medical School, care a aratat ca până la 7% din adulți prezintă o formă sau alta de cumpărături compulsive, cu numărul de cazuri în America si Europa crescând în ultimele două decenii.

Potrivit PsychGuides, cei care suferă de această afecțiune care odată era inclusă sub umbrela bolilor impulsive, alături de cleptomanie adică nevoia de a fura, deseori descriu o dorință crescută de a cheltui sau anxietate care poate fi ușurată numai prin efectuarea unei achiziții .

De asemenea ei pot folosi cumpărăturile ca pe o cale de a face față emoțiilor negative și merg la extreme pentru a-și ascunde achizițiile de cei dragi.Tulburarea se poate dezvolta indiferent de venit, iar articolele achiziționate nu sunt întotdeauna costisitoare. Mulți dintre cei ce suferă de această afecțiune cumpară lucruri pentru simplul fapt că sunt la reducere. 

Solicitările pentru ca dependența de cumpărături să fie recunoscută ca fiind o boală psihică apar doar la câteva săptămâni după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit jocurile video ca fiind o condiție oficială de sănătate mentală.

Sursă: The Independent 

 

 

 

×
Subiecte în articol: shopping
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close