Antena 3 CNN Life Știinţă 12 MILIOANE de bolnavi de cancer ar putea avea ŞANSA LA VIAŢĂ. Dispozitivul care descoperă boala în 20 de minute

12 MILIOANE de bolnavi de cancer ar putea avea ŞANSA LA VIAŢĂ. Dispozitivul care descoperă boala în 20 de minute

12 MILIOANE de bolnavi de cancer ar putea avea ŞANSA LA VIAŢĂ. Dispozitivul care descoperă boala în 20 de minute
de O.P.    |    09 Noi 2012   •   09:20

Cercetătorii britanici lucrează la un dispozitiv de ultimă tehnologie, care are scopul de a diagnostica celulele canceroase din corp în doar 20 de minute şi de a propune doctorilor cel mai bun tratament pentru pacienţi.

Oamenii de ştiinţă îşi doresc ca acest dispozitiv, care este făcut astfel încât să identifice rapid toate tipurile de cancer cunoscute, să poată fi folosit în următorii trei ani în sistemul de sănătate britanic, iar apoi să fie folosit în marile centre medicale din lume.

Aparatul a fost inventat într-un parteneriat între firma privată QuantuMDx şi universităţile Newcastle şi Sheffield. Reprezentanţii companiei spun că dispozitivul are potenţialul de a prelungi viaţa a mai mult de 12 milioane de pacienţi din întreaga lume, diagnosticaţi cu cancer în stadii incipiente.

Nanotehnologia stă la baza acestui dispozitiv, care analizează mostre submicroscopice ale ţesutului şi oferă rezultate imediate despre tipul de cancer, stadiul bolii şi componenţa genetică a celulelor.

"Cu ajutorul acestei creaţii pacienţii vor beneficia de un tratament potrivit, fără întârzieri, iar asta înseamnă ani de viaţă sau chiar o vindecare completă de boală", a declarat profesorul Sir John Burn, academician al Universităţii Newcastle.





×
Subiecte în articol: tratament cancer
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close