Antena 3 Life Știinţă Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"

Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"

de O.P.    |    09 Mai 2013   •   10:22
Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"

În jurnalul de Reproducere Umană a fost publicată informaţia potrivit căreia, oamenii de ştiinţă din New Jersey au reuşit să creeze "imposibilul" - primii bebeluşi modificaţi genetic.

Cercetătorii de la Institutul pentru Medicină Reproducătoare şi Ştiinţă (New Jersey) au publicat o lucrare despre posibilele consecinţe genetice ale modificării genetice umane, în cazul a 30 de bebeluşi, care au fost luaţi în calcul ca subiecţi ai acestui studiu.

Pentru realizarea acestui experiment, cercetătorii au folosit gene de la trei persoane: mama, tatăl copilului, dar şi de la o terţă persoană, o a doua femeie, pentru a ajuta astfel alte femei care se luptă cu probleme de fertilitate.

Profesorul Jacques Cohen, coordonatorul acestui proiect îndrăzneţ, dar controversat, a ajuns la concluzia că infertilitatea ţine de defectele din structura celulară a ovulelor. Aşadar, pentru a remedia problema, profesorul a colectat ovule de la o femeie sănătoasă, pe care le-a implantat în ovulele femeii infertile.

Întrucât mitocondriile conţin material genetic, cei 30 de copii născuţi în urma acestui procedeu s-au născut cu gene aparţinând tuturor celor trei „părinţi".Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close