Antena 3 CNN Life Știinţă Cea mai controversată expoziţie din lume, The Human Body, se deschide vineri la Muzeul Antipa

Cea mai controversată expoziţie din lume, The Human Body, se deschide vineri la Muzeul Antipa

Cea mai controversată expoziţie din lume, The Human Body, se deschide vineri la Muzeul Antipa
Sursa foto: Foto: baltimoresun.com
21 Mar 2013   •   07:37

Cea mai controversată expoziţie din lume, The Human Body, e gata pregătită pentru public la Muzeul Antipa din Bucureşti. Cele 200 de cadavre umane au stârnit numeroase controverse, atât în străinătate, cât şi la noi. Biserica şi organizaţiile de protecţie a omului spun că expoziţia calcă în picioare demnitatea umană. Dar curiozitatea românilor e mai puternică. Biletele s-au vândut în doar câteva ore.

Cele 200 de corpurile umane expuse la Antipa sunt conservate printr-un tratament special, care separă cât se poate de clar muşchii de oase.

În nouă galerii ale muzeului, corpul uman e prezentat în toată complexitatea sa. Cadavrele au ajuns în România pe 8 martie şi de atunci s-a muncit zi lumină, pentru pregătirea expoziţiei. Corpurile umane au fost donate, în conformitate cu legislaţia chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. Sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale, susţin organizatorii.

Organizaţiile de protecţia a drepturilor omului au speculat însă că aceste cadavre aparţin unor foşti deţinuţi chinezi. 

Expoziţia îi aparţine constroversatului anatomist Gunther von Hagens supranumit „Doctor Moarte".  Exponatele sale au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume.

Expoziţia se deschide pe 22 martie, iar biletele puse în vânzare s-au expuizat deja. Însă cine doreşte, îşi mai poate cumpăra de pe internet. Preţul porneşte de la 50 de lei.


×
Subiecte în articol: muzeul Antipa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close