Antena 3 CNN Life Știinţă Nou tip de celulă imunitară care poate ataca cancerul, descoperit de cercetători

Nou tip de celulă imunitară care poate ataca cancerul, descoperit de cercetători

Cercetătorii de la clinica City of Hope au descoperit că celulele limfoide înnăscute umane de tip 2 (ILC2s) pot fi înmulțite în afara organismului și folosi pentru a ataca cancerul.

Nou tip de celulă imunitară care poate ataca cancerul, descoperit de cercetători
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   14:45

 ILC2s sunt un tip de celule imunitare care sunt cunoscute pentru rolul lor în alergii și alte răspunsuri imunitare, relatează Genetic Engineering & Biotechnology News. În cadrul unui studiu preclinic, cercetătorii au izolat ILC2s din sângele de la șoareci și le-au extins în afara organismului.

Apoi, au injectat celulele în șoareci cărora li s-a grefat leucemie mieloidă acută umană (LMA) sau tumori solide, inclusiv cancer pancreatic, cancer pulmonar și glioblastom. Rezultatele au arătat că ILC2s ar putea distruge aceste tumori într-un mod eficient.

Citeşte şi: Angajări mai rapide în sistemul medical. Alexandru Rafila: "Ocuparea posturilor din Sănătate se va face în maxim 35 de zile"

"ILC2s sunt un nou candidat pentru imunoterapia cancerului. Aceste celule pot fi extinse în afara organismului și apoi administrate pacienților. Spre deosebire de terapiile pe bază de celule T, cum ar fi celulele CAR T, care necesită utilizarea celulelor proprii ale pacientului, ILC2s ar putea fi obținute de la donatori sănătoși", a declarat Jianhua Yu, PhD, profesor în cadrul departamentului de hematologie și transplant de celule hematopoietice de la City of Hope și autor principal al studiului. 

 

 

×
Subiecte în articol: cercetatori cancer limfoide imunitar
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close