Antena 3 CNN Life Știinţă Circa 500 de asteroizi reprezintă o potenţială ameninţare pentru Pământ

Circa 500 de asteroizi reprezintă o potenţială ameninţare pentru Pământ

Circa 500 de asteroizi reprezintă o potenţială ameninţare pentru Pământ
de S.T.    |    17 Apr 2015   •   11:42

Circa 500 de asteroizi reprezintă o potenţială ameninţare pentru Pământ, însă experţi ai Agenţiei spaţiale europene (ESA), reuniţi în cursul acestei săptămâni la Frascati, în apropierea Romei, se gândesc la soluţii de contracarare a pericolului.

"Există circa 500 de obiecte apropiate de Pământ identificate, ce ar putea în 100 de ani eventual să atingă Pământul, chiar dacă această probabilitate este foarte scăzută, în unele cazuri de una la un milion", a spus Detlef Koschny, șef sector NEO la ESA, citat vineri de AFP.

"Le observăm traiectoriile, încercăm să le prevedem evoluţia şi dacă reprezintă, eventual, un risc", a adăugat el într-o intervenție la centrul operaţional NEO din campusul ce găzduieşte Centrul de Cercetări ale Pământului al ESA de la Frascati.

"În cazul unui pericol real, avem două soluţii la care ne putem gândi acum. Prima este +accidentul de circulaţie cosmic+. Imaginaţi-vă un vehicul, asteroidul în acest caz, apoi un alt vehicul, instrumentul nostru, care îl tamponează şi îl deviază de la traiectoria lui. Deviat puţin câte puţin, ar putea fi îndepărtat probabil de Pământ", a explicat expertul.

"A doua soluţie este distrugerea asteroidului printr-o explozie nucleară", afirmă Koschny.


×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close