Antena 3 CNN Life Știinţă Coşmarul dietei, remediul stresului! Află ce trebuie să mănânci atunci când eşti stresat

Coşmarul dietei, remediul stresului! Află ce trebuie să mănânci atunci când eşti stresat

Coşmarul dietei, remediul stresului! Află ce trebuie să mănânci atunci când eşti stresat
Sursa foto: Foto: psychologytoday.com
24 Mai 2012   •   20:56

Triptofanul, unul din cei opt aminoacizi esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation (JCI), citat de passionsante.be.

Este cunoscut faptul că stresul duce la creşterea poftei de mâncare şi, implicit, a greutăţii corporale, iar asta din cauza producţiei de grelină, hormonul foamei, care induce un fel de mecanism de compensare.

Potrivit concluziilor publicate de Journal of Clinic Investigation, în condiţii de stres, este recomandat un consum de alimente care acţionează favorabil asupra acestuia, prin concentraţiile lor semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn.

Ouăle, orezul complet, carnea de pui, produsele lactate, alunele, peştele constituie tot atâtea surse de triptofan. Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată de alimente bogate în zaharuri precum ciocolata care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie.

Este recomandat ca acestea să fie consumate cu aproximativ două ore înainte de culcare. Cu alte cuvinte, o bucată de ciocolată seara nu strică, încheie passionsante.be.

×
Subiecte în articol: stres
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close