Antena 3 CNN Life Știinţă De ce râdem când suntem gâdilaţi

De ce râdem când suntem gâdilaţi

De ce râdem când suntem gâdilaţi
Sursa foto: Foto: geekswipe.net
06 Oct 2015   •   11:04

 30 de femei si barbati au fost gadilati, in numele stiintei, in Germania, pentru ca o echipa de cercetatori au vrut sa descopere de ce oamenii rad cand sunt gadilati si unde salasluieste, de fapt, gadilatul, in creierul uman.

Cercetatorii de la Universitatea din Greifswald (Germania) si de la universitatile elvetiene din Fribourg si Basel au efectuat un studiu la care au participat 30 de femei si de barbati care au fost gadilati, in scop stiintific, la picioare. Intre timp, li se efectua investigatia imagistica RMN pentru ca specialistii sa poata observa ce zone din creier se activeaza in momentul in care suntem gadilati.

Oamenii de stiinta au constatat ca in timpul gadilatului si al rasului necontrolabil, o regiune a creierului denumita operculul rolandic este activata. Aceasta are rol in miscarile muschilor fetei. Totodata, analizele au aratat ca atat rasul incontrolabil aparut pe fondul gadilatului, cat si rasul normal, controlabil, generat de o gluma spre exemplu, sunt asociate cu zone ale creierului care coordoneaza reactiile vocale emotionale, printre care se numara atat rasul, cat si plansul.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: ras
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close