Antena 3 CNN Life Știinţă De necrezut. Tratamentul pentru cancer a fost descoperit în 1958, dar nimeni nu s-a gândit la el

De necrezut. Tratamentul pentru cancer a fost descoperit în 1958, dar nimeni nu s-a gândit la el

De necrezut. Tratamentul pentru cancer a fost descoperit în 1958, dar nimeni nu s-a gândit la el
26 Sep 2012   •   16:41

Noul tratament pentru cancerul la sân, colon și prostată poate fi o pastilă inventată în 1958 pentru diabet, scrie Bloomberg.

Metformina, cea mai utilizată substanţă în tratamentul diabetului este folosită în 50 de studii privind cancerul, conform datelor centralizate de Bloomberg. Cercetările au început odată ce specialiştii au descoperit că metformina previne apariţia tumorilor la şoareci şi că riscul de apariţie a unei tumori maligne este mult mai mic în cazul diabeticilor care iau zilnic o pastilă Metformin, care costă 5 cenţi.

Aproximativ 120 de milioane de medicamente de acest fel sunt distribuite anual, potrivit unui jurnal din 2010. Dacă ultimele experimente pentru cancerul de sân și alte tumori vor fi un succes, medicamentul va putea deveni cea mai ieftină metodă de a lupta împotriva unor astfel de boli.

Metformina ocupă locul 7 în clasamentul celor mai utilizate medicamente din America, după o serie de calmante printre care Vicodin, cel mai prescris remediu.

Sistemul de sănătate din Marea Britanie cheltuie 1,37 lire pentru o cutie de Metformin cu 84 de comprimate de câte 500 mg, echivalentul a 5 cenţi pe zi doza de două pastile.

×
Subiecte în articol: cancer la san cancer de colon
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close