Antena 3 Life Știinţă Explicaţia ŞTIINŢIFICĂ a homosexualităţii. Ce se întâmplă în genele unei persoane cu înclinaţii homosexuale

Explicaţia ŞTIINŢIFICĂ a homosexualităţii. Ce se întâmplă în genele unei persoane cu înclinaţii homosexuale

de O.P.    |    17 Mai 2013   •   09:20
Explicaţia ŞTIINŢIFICĂ a homosexualităţii. Ce se întâmplă în genele unei persoane cu înclinaţii homosexuale

Deşi s-a încercat înăbuşirea şi ascunderea acestor porniri care nu sunt "în acord" cu restul lumii, nimeni nu a reuşit până acum să explice schimbările care se produc în organismul unui om care are înlinaţii homosexuale.

Potrivit rezultatelor unor studii efectuate recent, homosexualitatea ar fi influenţată de factorul genetic. Sergey Gavrilets, director al National Institute for Mathematical and Biological Synthesis (NIMBioS) şi profesor la Universitatea Tennessee - Knoxville, William Rice, profesor la Universitatea California - Santa Barbara, şi Urban Friberg, profesor Universitatea din Uppsala, Suedia au abordat problema controversată a homosexualităţii şi au ajuns la unele concluzii, care la rândul lor au dat naştere la mai multe controverse în această problemă sensibilă.

Conform datelor publicate de aceşti geneticieni, expresia genelor poate fi modificată de aşa-numiţii "epi-marks", nişte comutatori genetici, care activează sau dezactivează temporar genele.

Astfel, acest studiu arată că "un număr de epi-marks legaţi de sex, care în mod normal nu sunt transmişi pe cale ereditară, nu trec de la părinţi la copii, ci sunt eliminaţi, pot duce la homosexualitate în cazurile în care nu are loc acest proces de eliminare”.

Astfel, respectivii epi-marks pot fi transmişi de la o generaţie la alta, trecând de la tată la fiică şi de la mamă la fiu, scriu cei de la Daily Science. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close