Antena 3 CNN Life Știinţă Omenirea ar putea suferi de foame. În 2050 ne vom confrunta cu o criză a alimentelor

Omenirea ar putea suferi de foame. În 2050 ne vom confrunta cu o criză a alimentelor

Omenirea ar putea suferi de foame. În 2050 ne vom confrunta cu o criză a alimentelor
de S.T.    |    06 Aug 2014   •   18:47

Peste mai puţin de 40 de ani, când populaţia Terrei va creşte cu 4 miliarde, oamenii vor avea nevoie de mult mai multă hrană decât în prezent.

Mail Online scrie că, din cauza poluării cu ozon şi a creşterii temperaturilor, omenirea se va confrunta cu o criză a alimentelor.

Potrivit unui studiu al experţilor americani, proporţia de oameni malnutriţi din ţările în curs de dezvoltare ar putea ajunge, în 2050, la 27%. Cercetătorii de la MIT şi Colorado State University au menţionat că, în prezent, proporţia de oameni care suferă de malnutriţie este de 18%.

Oamenii de ştiinţă au analizat modul în care temperaturile ridicate şi poluarea cu ozon ar putea afecta recoltele a 4 plante alimentare de bază: orez, grâu, porumb şi soia. Aceste plante asigură, în prezent, peste jumătate din caloriile consumate de oamenii din întreaga lume, scrie dailymail.co.uk

În ţările dezvoltate, legislaţia în privinţa calităţii aerului ar putea diminua impactul poluării cu ozon asupra culturilor, dar în ţările în curs de dezvoltare, recoltele ar putea fi afectate drastic de acest tip de poluare.

Potrivit experţilor, poluarea cu ozon este mai greu de identificat. Efectele ei asupra culturilor se aseamănă cu cele produse de unele boli ale plantelor, spun cercetătorii. 


×
Subiecte în articol: foame foamete
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close