Antena 3 CNN Life Știinţă Prima imagine cu planeta Pluto, realizată de sonda New Horizons, a fost publicată de NASA

Prima imagine cu planeta Pluto, realizată de sonda New Horizons, a fost publicată de NASA

Prima imagine cu planeta Pluto, realizată de sonda New Horizons, a fost publicată de NASA
Sursa foto: Foto: NASA
05 Feb 2015   •   16:01

Prima fotografie cu planeta pitică Pluto şi cel mai mare dintre sateliţii ei, Charon, realizată de sonda spaţială New Horizons, a fost publicată recent de NASA, relatează BBC News.

În imaginile realizate de la o distanţă de 200 milioane de kilometri, Pluto şi satelitul ei apar sub forma unor picături albe.



Până în luna mai, sonda New Horizons va expedia pe Terra mai multe imagini cu Pluto, imagini care vor fi mult mai clare decât fotografiile obţinute cu telescopul spaţial Hubble.

Imaginile au fost realizate în principal pentru a vedea dacă sonda New Horizons este corect poziţionată pentru "întâlnirea" ei istorică cu Pluto, care va avea loc peste cinci luni.

Inginerii de la NASA vor realiza în perioada următoare o serie de teste optice şi de navigaţie. Ei trebuie să se asigure că sonda nu se va îndrepta spre niciuna dintre rocile reziduale care plutesc în jurul lui Pluto, pe lângă care New Horizons va trece cu o viteză de 13 kilometri pe secundă. Prima ajustare a traiectoriei sondei este programată pentru luna martie.

NASA a publicat imaginea cu Pluto pe 4 februarie, când s-au împlinit 109 ani de la naşterea lui Clyde Tombaugh, astronomul care a descoperit această planetă pitică acoperită cu gheaţă în anul 1930.



×
Subiecte în articol: Pluto NASA
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close