Antena 3 Life Știinţă Raport alarmant. Ce se va întâmpla cu un miliard de oameni în următoarele trei decenii

Raport alarmant. Ce se va întâmpla cu un miliard de oameni în următoarele trei decenii

20 Feb 2016   •   15:48
Raport alarmant. Ce se va întâmpla cu un miliard de oameni în următoarele trei decenii
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Dacă tendinţele actuale continuă, jumătate din populaţia lumii (aproape 5 miliarde) va fi mioapă în doar trei decenii, iar o cincime este supusă riscului de orbire, scrie descopera.ro.

Între anii 1970 şi  2000, cazurile de miopie aproape că s-au dublat în SUA, iar un studiu recent a constatat că 96 la sută dintre adolescenţii din Coreea de Sud sunt miopi. În Singapore, China şi Japonia, rata de adolescenţi miopi este de aproximativ 80-90 la sută.
 
Acum, un nou raport al unei echipe internaţionale de cercetători a analizat creşterea numărului de  cazuri de miopie de-a lungul ultimelor decenii pentru a veni cu previziuni pentru viitor.
 
Analizând datele de la 145 de studii care au acoperit 2,1 milioane de participanţi, a fost descoperit că în anul 2.000 circa 1,406 milioane de oameni au fost diagnosticate cu miopie (22,9 la sută din populaţia lumii) şi 163 de milioane de oameni au avut miopie severă, care vine cu un risc crescut de orbire şi cataractă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close