Antena 3 CNN Life Știinţă Scenariul de groază către care se îndreaptă Terra. "Omenirea va arde sau va îngheţa instantaneu, când se va petrece asta"

Scenariul de groază către care se îndreaptă Terra. "Omenirea va arde sau va îngheţa instantaneu, când se va petrece asta"

Scenariul de groază către care se îndreaptă Terra. "Omenirea va arde sau va îngheţa instantaneu, când se va petrece asta"
de O.P.    |    30 Mai 2012   •   13:21

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul nu s-ar mai învârti în jurul Soarelui? Cum s-ar schimba vieţile noastre? Ei bine, datorită acestei mişcări putem dormi şi ne putem duce viaţa de zi cu zi în normalitate.

Mişcarea de rotaţie ţine Pământul cald, iar Soarele străluceşte şi oferă lumină suficientă pentru om şi natură. Însă cercetătorii s-au întrebat ce s-ar întâmpla dacă Pământul nu s-ar mai roti. "Ar fi un haos total", a declarat fizicianul Loius Bloomfield, de la Universitatea din Virginia.

Majoritatea oamenilor s-ar îneca, s-ar sufoca, ar arde sau ar îngheţa instantaneu. Dar asta nu este tot.

Cei care ar mai supravieţui şi-ar duce viaţa într-un mod radical, ba chiar planeta ar avea de suferit: forma Terrei nu va mai fi sferică, ci se va schimba în secunda în care nu se va mai roti: "Oceanele se vor plimba de la Ecuator către Poli, lăsând suprafaţa Terrei de la Ecuator uscată şi acoperită de sute de kilometri de mlaştină", a declarat Bloomfield.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu atmosfera: stratul de ozon va fi mai gros la poli, şi mai subţire în dreptul Ecuatorului. Numai cei care se vor afla între cele două extreme vor avea presiunea atmosferică exactă care i-ar ajuta să supravieţuiască.

Însă acum vine vestea foarte rea. Pământul chiar se îndreaptă către acest scenariu, pe care acum îl credem imposibil. Toate evenimentele şi catastrofele naturale, dar şi ciclicitatea evenimentelor care conduc acest Univers arată către acest punct terminus, a conchis cercetătorul american, citat de LiveScience.




×
Subiecte în articol: Soare Terra oceane Univers
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close