Antena 3 CNN Life Știinţă Studiul care arată de cât timp ai nevoie ca să consolidezi o prietenie adevărată

Studiul care arată de cât timp ai nevoie ca să consolidezi o prietenie adevărată

Studiul care arată de cât timp ai nevoie ca să consolidezi o prietenie adevărată
Sursa foto: Foto: smashingtops.com
24 Sep 2015   •   10:56

Omul este un animal social, aşa că nu poate trăi singur, fără prieteni. Cu toate acestea, prietenii nu se fac de pe o zi pe alta. E nevoie de timp pentru construirea unei relaţii puternice. Aşa cum s-a întâmplat cu prietenii din copilărie. Interesant este că cei mai buni prieteni nu sunt cei pe care îi vezi toată ziua, bună ziua. Au descoperit-o cercetătorii britanici, care au şi calculat în cât timp poţi să declari că cineva îţi este prieten.

Cercetătorii britanici au ajuns în stadiul în care pot prezice cu exactitate în cât timp se poate lega o prietenie. Aşa au ajuns la concluzia că avem nevoie de trei ani şi de două întâlniri faţă în faţă, lunar.

Desigur, prieteniile începute cu ani în urmă sunt mai solide decât cele de pe o zi pe alta. Românii sunt de acord că prietenia adevărată se clădeşte în timp, pe anumite criterii.

Deci prietenia nu este ceva ce apare peste noapte. Este o relaţie care se clădeşte în timp şi care trebuie întreţinută. În plus, este o relaţie bilaterală. Aşadar, aşa cum vă place să primiţi ajutor de la prieteni, tot aşa trebuie să le fiţi alături atunci când trec prin perioade mai grele. Se numeşte loialitate.


×
Subiecte în articol: prietenie prieteni
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close