Antena 3 Life Știinţă Terapie revoluționară. Au jupuit pești și au lipit pielea animalelor pe picioarele unui bărbat ars. Ce s-a întâmplat

Terapie revoluționară. Au jupuit pești și au lipit pielea animalelor pe picioarele unui bărbat ars. Ce s-a întâmplat

26 Mai 2017   •   15:22
Terapie revoluționară. Au jupuit pești și au lipit pielea animalelor pe picioarele unui bărbat ars. Ce s-a întâmplat

Cercetătorii din Brazilia au făcut recent o descoperire fascinantă care ar putea ajuta persoanele cu arsuri grave să se recupereze mai rapid. Oamenii de știință folosesc pielea unor pești exotici, numiți tilapia, pentru a vindeca rănile. Aceștia lipesc pur și simplu pielea animalelor acvatice, care conține colagen și are proprietăți curative, pe porțiunile arse.

Tratamentul cu tilapia poate accelera vindecarea unui pacient cu până la șapte zile. În plus, pacientul nu mai are nevoie de medicamente pentru dureri. Costurile tratamentului sunt mult mai reduse decât cele ale unei terapii convenționale. 

Specialiştii speră că pielea de peşte va putea fi folosită, de asemenea, în chirurgie, pentru repararea herniilor şi reconstrucţia sânilor.

Sursă: Mashable

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close