Antena 3 CNN Life Știinţă Un fost colonel al US Air Force confirmă prezenţa OZN-urilor

Un fost colonel al US Air Force confirmă prezenţa OZN-urilor

Un fost colonel al US Air Force confirmă prezenţa OZN-urilor
28 Sep 2012   •   12:42

Fostul director al proiectului "Blue Book", Robert Friend, colonel (r.) al Forţelor Aeriene Americane, este de părere că oamenii de ştiinţă ar trebui să continue cercetarea misterului din jurul OZN-urilor.
Proiectul "Blue Book" este un demers al armatei SUA, care studiază farfuriile zburătoare.
În 1958, Friend a fost desemnat să conducă "Blue Book" şi misiunea lui era să determine dacă OZN-urile reprezintă o ameninţare pentru siguranţa naţională şi dacă acestea pot reprezenta obiectul unui studiu ştiinţific.

"La prima analiză, am scris două rapoarte în care am recomandat ca OZN-urile să fie puse sub atenţia unei alte agenţii specializate, capabilă să studieze rezultatele obţinute", a spus colonelul într-o întânire a fostelor cadre militare, preocupate de studiul OZN. Întrevederea a avut loc în Las Vegas, după cum relateză Huffington Post.

Acum, în vârstă de 92 de ani, Friend spune că a intervievat mai mulţi piloţi militari, care au avut întâlniri bizare, cu obiecte zburătoare neidentificate. În ciuda faptului că au fost confirmate peste 700 de astfel de "întâlniri aeriene", şi s-au realizat peste 12000 de rapoarte, proiectul "Blue Book" a fost închis în 1969.
Concluzia oficială a fost că OZN-urile nu reprezintă o ameninţare reală asupra Statelor Unite. Dar colonelul Friend, care a condus proiectul până în 1963, nu a fost de acord cu ceea se declarase ofocial.

În timpul mandatului său, Friend a încercat în zadar să mute problema OZN-urilor la Agenţia Proiectelor Avansate de Cercetare în Apărare, dar şi către nou înfiinţata NASA.
"Da, cunosc mai multe persoane care sunt de părere că OZN-urile au origine extraterestră. Şi eu cred la fel, după atăţia ani, că există forme de viaţă inteligentă, undeva în cosmos", a precizat Friend.

Iată mai jos un interviu din 1988, cu purtătorul de cuvînt al "Blue Project", Col. William Coleman.



×
Subiecte în articol: ozn
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close