Antena 3 CNN Life Terapeutul Florian Răducu, despre beneficiile terapiei craniosacrale

Terapeutul Florian Răducu, despre beneficiile terapiei craniosacrale

Terapeutul Florian Răducu, despre beneficiile terapiei craniosacrale
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Mar 2019   •   00:09

Maria Coman l-a avut invitat, vineri, la "Dar și Har", pe terapeutul Florian Răducu, specialist într-o terapie mai puțin cunoscută românilor, terapia craniosacrală.

Florian Răducu practică terapia craniosacrală de opt ani, zi de zi.

"Terapia craniosacrală începe undeva în anii '70 când doctorul John E. Upledger, împreună cu o echipă de medici biochimiști fizicieni, a început să cerceteze dacă oasele craniene se mișcă și ce le produce acestă mișcare, ce funcție.

Ei au denumit și au explicat funcția fiziologică a sistemului craniosacral, iar doctorul Upledger a creat tehnici blânde de evaluare, de corecție și de intensificare a sistemului craniosacral", a spus Florian Răducu.

Potrivit specialistului, terapia craniosacrală susține procesul de recuperare a corpului.

"Felul în care lucrezi este să evaluezi ritmul craniosacral cel puțin în zona capului, ce se întâmplă în corp fiziologic. Lichidul cefalorahidian îmbracă sistemul nervos, îmbrăcându-l îl protejeză ca și tampon între creier și structura osoasă, îl hrănește și ajută la detoxifierea lui.

Cel puțin aceste roluri sunt foarte importante pentru hrănirea și buna metabolizare a sistemului nervos", afirmă terapeutul.

 

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close