Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă 8 băuturi la care ar trebui să renunți imediat. Pot provoca boli grave, inclusiv cancer

8 băuturi la care ar trebui să renunți imediat. Pot provoca boli grave, inclusiv cancer

8 băuturi la care ar trebui să renunți imediat. Pot provoca boli grave, inclusiv cancer
19 Oct 2015   •   11:14

A venit toamna, este vremea schimbărilor! Și de ce nu am face ceva și în legătură cu regimul nostru alimentar. Iată care sunt cele opt băuturi la care ar trebui să renunțați, dacă vă doriți să duceți o viață sănătoasă.

1. Cola

Da, este prima pe listă, pentru că e o bombă calorică ce conține zero nutrienți. Este făcută din zahăr, coloranți și arome chimice. Iar asta se traduce prin carii, metabolism afectat și chiar boli de rinichi.

2. Cola Zero

Zahărul este înlocuit cu îndulcitori de sinteză în acest caz. Este la fel de gustoasă ca o Cola obișnuită, însă nu și sănătoasă. Ba mai mult, îndulcitorii chimici adaugă kilograme în plus și pot avea efecte serioase asupra memoriei.

3. Suc de fructe pasteurizat

Aceste băuturi conțin mult zahăr. Mai bine vă cumpărați un storcător de fructe. Nu este foate scump, iar așa puteți controla ce beți.

4. Frappuccino

Conținutul ridicat de zahăr, la care se adaugă cofeina va fi un adevărat șoc pentru sistemul vostru nervos și circulator. Renunțați imediat la acest obicei alimentar.

5. Cocteiluri gata mixate


Acelea pe care le cumpărați îmbuteliate, din supermarket. Sunt o variantă comodă atunci când plecați cu prietenii la cabană, la sfârșit de săptămână, însă sunt pline de conservanți, zahăr și arome sintetice.

6. Suc concentrat

Niciodată! Este cel mai dăunător pentru organism. De fapt, ar trebui să evitați orice aliment sau băutură pe care scrie concentrat.

7. Produse care înlocuiesc lactatele

Făcute în general din soia, acestea au fost destinate inițial persoanelor care au intoleranță la lactoză. Azi au devenit o modă printre cei care se laudă cu un stil de viață sănătos. Atenție însă, băuturile din soia îndulcite conțin un ingredient care afectează sistemul digestiv și poate cauza chiar și cancer.

8. Apă din sticle uitate în soare

Niciodată să nu mai faceți asta. Plasticul se topește, chiar dacă nu vizibil, și ajunge în apă.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close