Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Agenda de sănătate. Ce trebuie să ştii pentru a reduce riscul de agravare a bolilor cardiovasculare pe timp de iarnă

Agenda de sănătate. Ce trebuie să ştii pentru a reduce riscul de agravare a bolilor cardiovasculare pe timp de iarnă

Agenda de sănătate. Ce trebuie să ştii pentru a reduce riscul de agravare a bolilor cardiovasculare pe timp de iarnă
de S.T.    |    23 Sep 2013   •   16:35

Pentru că se apropie sezonul rece, vă prezentăm o serie de măsuri de prevenție pentru a reduce riscul de agravare a bolilor cardiovasculare pe timp de iarnă

După cum bine știm, simptomele bolilor cardiovasculare se accentuează în anotimpurile cu temperaturi extreme, dar în special iarna. În funcție de stadiul bolii, pacientul se poate simți foarte rău din cauza unor factori precum temperatura scăzută, umezeala și vântul puternic.

Cum reacționează pacienții cu boli cardiovasculare la frig


Cel mai frecvent simptom pe care îl întâmpină pacienții cu boli cardiovasculare iarna este îngustarea vaselor de sânge. Acest lucru este un fenomen absolut normal pe care organismul îl face întocmai pentru a păstra căldura și pentru a menține o temperatură corporală constantă. În momentul în care acest lucru se întamplă, crește presiunea sângelui, iar din acest moment este foarte posibil să apară un atac de cord sau chiar un accident vascular cerebral.

Pentru a reduce riscul acestor fenomene, puteți lua în calcul următorele sfaturi:

- îmbrăcați-vă cât mai gros, dar cu haine care nu sunt grele și care nu vă obligă să depuneți efort. Încercați să purtați un șal sau un brâu în zona mijlocului și acoperiți-vă bine gâtul și pieptul cu un fular gros.

- evitați să ieșiți afară în momentul în care este foarte frig (mai ales dimineața și seara, când temperaturile scad foarte mult) și, de asemenea, evitați să depuneăi efort fizic.
- nu ieșiți din casă fără fular, căciula și mănuși groase care să vă mențină temperatura corpului la un nivel cât mai potrivit (90% din căldura corpului se pierde pe la cap și gât).

-incercați să purtați mereu o pereche de șosete groase și cizme îmblănite atunci când ieșiți din casă, chiar dacă nu pare frig.

La Antena 3 este luna inimii. Spitalul Monza este alături de inima ta
.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close