Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci pâine cu brânză. Mihaela Bilic: Profitați de acest amănunt

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci pâine cu brânză. Mihaela Bilic: Profitați de acest amănunt

Brânza nu este un aliment de bază, aşa cum am fi tentaţi să credem, ci un răsfăţ care trebuie consumat cu măsură, dacă ţinem la siluetă, atrage atenţia medicul Mihaela Bilic.

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci pâine cu brânză. Mihaela Bilic: Profitați de acest amănunt
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    12 Feb 2020   •   15:29

"Dacă e un lucru care îngrașă la fel de tare precum este de gustos, acela e brânza. Porția corectă/sigură pentru siluetă este de 80 g dacă vorbim despre telemea și de numai 30-40 g în cazul brânzeturilor franțuzești și cașcavalurilor.

Deci brânza nu este un aliment de bază, pe care să-l mâncăm pe săturate, ci un răsfăț care trebuie consumat mai rar și cu măsură. Însă este demonstrat științific că asocierea pâine-brânză are un efect miraculos asupra dispoziției, crește nivelul de serotonină și dă stare de bine.

Așa că nu e nimic mai potrivit într-o seară ploioasă și friguroasă decât o bucată de brânză. Și nu mâncată ca atare, ci băgată la cuptor cât să se topească/rumenească-fie în cutia proprie, fie într-un vas de ceramică. Consistența cremoasă impresionează suplimentar creierul, așa că profitați de acest amănunt.

Nu contează ce tip de brânză (Camambert, Brie, Provolone) sau cașcaval folosiți și nici cu ce le asociați: pâine prăjită, cartofi fierți, legume proaspete, murături sau mezeluri - adevărul e că brânza merge cu orice. Vă recomand să faceți asta împreună cu familia sau prietenii, altfel există riscul să mâncați prea mult.

După o zi în care n-am mâncat decât un iaurt și un pachet de crackers, mi-am permis această plăcere vinovată. (...) Eu am mers pe varianta cea mai simplă, doar brânză și pâine. Şi merge de minune cu un pahar de vin, dacă tot vorbim despre starea de bine!", a spus medicul Mihaela Bilic, pe contul de Instagram.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic branza
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close