Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci vinete

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci vinete

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci vinete
08 Iun 2016   •   11:00

Vinetele contin fibre si o gama mare de vitamine si minerale, cum ar fi: acid folic, potasiu si mangan, precum si vitaminele C, K si B6, fosfor, cupru, tiamina, niacina, magneziu si acid pantotenic. Studiile indica faptul ca vinetele au o serie de avantaje in sanatate prin toate aceste ingrediente, precum si utilizari traditionale. Uneori, frunzele si radacinile sunt stoarse sau fierte pentru a face un tonic pentru gat si probleme de stomac, astm, boli de piele, reumatism, inflamatii, hemoragii intestinale, dureri de picioare, tuse, anorexie, durere de dinti sau ca un stimulent general, scrie lyla.ro.

Oamenii de stiinta au constatat ca in soiurile de vinete se gaseste o cantitate mare de fenoli antioxidanti. Fenolii sunt cunoscuti in prevenirea si dezvoltarea cancerului si a bolilor de inima.

Un alt studiu a constatat ca in vinete exista fitonutrienti antociani, precum nasunina care este un antioxidant puternic ce alunga radicalii liberi si protejeaza lipidele in membranele celulelor creierului.

 

 

 

×
Subiecte în articol: vinete sănătate organism legume
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close