Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să te pregăteşti pentru un somn foarte odihnitor

Cum să te pregăteşti pentru un somn foarte odihnitor

Cum să te pregăteşti pentru un somn foarte odihnitor
24 Aug 2015   •   13:00

Unele dintre cele mai grave probleme ale societatii contemporane sunt legate de somn. Multi avem dificultati in a ne odihni asa cum trebuie, multi dintre noi sufera chiar de insomnii. E greu sa scapi de stresul zilnic, de oboseala acumulata si in acelasi timp de a reusi sa iti adaptezi stilul de viata astfel incat sa poti avea parte de orele de odihna necesare si in acelasi timp de un somn linistit. Expertii insa, s-au pus toti de acord intr-o singura si extrem de importanta chestiune: pentru a avea un somn linistit si odihnitor, trebuie sa te pregatesti cu multe ore inainte de a te aseza in pat. Este un proces gradual pe care il vom explica in acest articol.

Cu 6 ore inainte de culcare…
* Nu mai consuma produse care contin cofeina. Ne inchipuim mereu ca de exemplu cafeaua ne ajuta sa nu dormim desi, cofeina pe care o contine poate in acelasi timp sa ne intrerupa un somn bun nu doar sa-l previna. Deci, chiar daca esti obisnuita cu cafeaua si nu simti acelasi plus de energie pe care il simt cele care u consuma in mod regulat aceasta bautura, iti recomandam sa renunti la acel espresso de dupa sau dinainte de cina daca vrei sa te poti odihni cum se cuvine.

Cu 4-⁠6 ore inainte de culcare…
Fara bauturi alcoolice. Alcoolul este un sedativ puternic si de multe ori ne imaginam ca acesta ne va ajuta sa adormim. Da, vom adormi dar, odata ce acesta este eliminat din organism prin transpiratie ne vom trezi, cu mult inainte de ora normala, intrerupand un somn care ar trebuie sa ne ajute sa ne odihnim.

Continnuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: somn insomnie alcool cofeina odihna
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close