Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dar și Har. Medicul Laura Ene: „Cea mai importantă masă a fiecăruia dintre noi e masa de seară. E greșit”

Dar și Har. Medicul Laura Ene: „Cea mai importantă masă a fiecăruia dintre noi e masa de seară. E greșit”

Dar și Har. Medicul Laura Ene: „Cea mai importantă masă a fiecăruia dintre noi e masa de seară. E greșit”
17 Mai 2019   •   23:39

Medicul diabetolog Laura Ene a spus la „Dar și Har” că există foarte multe alimente procesate în magazine, făcute special ca să reziste mai mult, și că e bine să ne ferim de ele pe cât posibil. 

„Mâncarea trebuie făcută în așa fel încât să țină mai mult decât pe vremea bunicilor noștri. Dar unele alimente sunt extrem de procesate. Toate sunt bune la gust. Când văd reclame la prăjituri, îmi plouă în gură. E bun să-mi fac pofta, dar nu înseamnă să mănânc un platou de prăjituri”. 

„Suntem bombardați cu alimente pe care nu e în regulă să le consumăm”, a mai spus medicul.  

„Unele vitamine e în regulă să fie adăugate. Sunt cereale fortificate, lapte fortificat, sunt persoane care nu tolerează anumite alimente”.. 

„Povestea cu nutriția e următoarea. Sunt 3 lucruri pe care le refuz pacienților. În rest, e important Să mâncăm de toate, chiar și pâine”.  

„Cartofii, orezul, pastele.. toată lumea când se apucă de o dietă le exclude. Importantă e cantitatea, combinația și felul în care le mâncăm”. 

„Cea mai importantă masă a fiecăruia dintre noi e masa de seară. E greșit, noi seara ar trebui să pregătim corpul pentru culcare”. 

×
Subiecte în articol: masa Dar și har
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close