Antena 3 Life Viață sănătoasă Dr. Monica Pop: „E suficient să intre o persoană bolnavă în piscină, că se infectează toți!”

Dr. Monica Pop: „E suficient să intre o persoană bolnavă în piscină, că se infectează toți!”

de S.T.    |    19 Iun 2019   •   09:51
Dr. Monica Pop: „E suficient să intre o persoană bolnavă în piscină, că se infectează toți!”
Sursa foto: Foto: Monica Pop/ Facebook

Oftalmologul Monica Pop a semnalat câteva afecțiuni care sunt foarte ușor de luat vara. 

Persoanele cu afecțiuni digestive, cutanate sau oculare nu trebuie să intre în piscină cât timp sunt bolnave. De asemenea, persoanele care sesizează cel mai mic semn sau simptom de boală după ce au mers la piscină sau la ștrand trebuie să solicite sfatul unui medic.

Citiți și: Sfat de sănătate. Cum ne protejăm împotriva infecțiilor la ochi

„Cea mai păcătoasă boală oftalmologică ce se poate lua de la ștrand este conjunctivita de piscină, care se ia extrem de ușor. Este o boală contagioasă, astfel că este suficient ca o singură persoană care are conjunctivită să intre în piscină, că ceilalți toți se îmbolnăvesc și ei. Bineînțeles, este valabil pentru bazinele publice care nu sunt tratate corespunzător. Din păcate, conjunctivita este destul de păcătoasă și poate lăsa sechele grave, de afectare a vederii și are nevoie de tratamentul exclusiv al oftalmologului”, a spus Monica Pop.

Sursa: doctorulzilei.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close