Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mâncăm bulionul care n-a văzut niciodată roşiile. La ce trebuie să fii atentă

Mâncăm bulionul care n-a văzut niciodată roşiile. La ce trebuie să fii atentă

Mâncăm bulionul care n-a văzut niciodată roşiile. La ce trebuie să fii atentă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    10 Feb 2017   •   20:49

Circa 80% din bulionul pe care îl găsim pe piaţă e făcut din concentrat de roşii, importat din China, ne avertizează specialiştii. Produsul e plin de chimicale şi sare iodată, care este interzisă, printr-o normativă europeană. Puţini români însă ştiu ce cumpără. 

Un borcan de 400 de grame, pentru care e nevoie de două kilograme de roşii, costă 20 de lei. De trei ori mai mult decât aceeaşi cantitate, făcută însă din concentrat de roşii. 78% din bulionul şi pasta de roşii din comerţ nu au în compoziţie roşii, ci concentrat, importat din China. 

În China, roşiile nu se cultivă pe pământ, ci pe strat mineral, practic planta respectivă stă într-un compost în care se află îngrăşăminte, se află substanţe chimice. În felul acesta se explică şi recolta mare, adică se obţin 500 de tone la hectar, faţă de România unde pe un hectar de teren, cultivat cu roşii, se obţin 50 de tone. 

Concentratul este diluat cu apă şi îmbogăţit, de cele mai multe ori cu sare iodată. Ce substanţe conţine concentratul importat nu se ştie, pentru că nimeni nu a făcut analize. Diferenţa între bulionul obţinut din roşii şi cel din concentrat este vizibilă. De la textură, la culoare şi consistenţă. 

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: rosii China
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close