Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Moment istoric în tratamentul Alzheimer. Anunţul aşteptat de milioane de oameni

Moment istoric în tratamentul Alzheimer. Anunţul aşteptat de milioane de oameni

Moment istoric în tratamentul Alzheimer. Anunţul aşteptat de milioane de oameni
20 Iul 2015   •   15:52

Un medicament capabil să stopeze maladia Alzheimer, Solanezumab, ar putea fi prezentat în această săptămână cu speranța că va putea să încetinească sau chiar să oprească boala dacă este administrat pacienților suficient de devreme, informează dailymail.co.uk, citează Agerpres.ro.

Anunțul, așteptat să aibă loc miercuri la o importantă conferință din SUA, ar putea fi un moment de reper în tratamentul bolii care afectează, de exemplu, numai în Marea Britanie 800.000 de persoane cifră care este de așteptat să se dubleze într-o generație, odată cu îmbătrânirea populației.

Medicamentele existente astăzi pe piață se adresează pur și simplu simptomelor. Eșecul lor în a aborda cauzele care stau la baza maladiei duce la uzură rapidă, iar boala ia curând un curs devastator.

În schimb, noul medicament Solanezumab abordează beta-amiloidele, acele proteine toxice care blochează creierul în boala Alzheimer, distrugând legăturile vitale între celule.

Medicamentul este produs de gigantul farmaceutic american Eli Lilly, iar oamenii de știință au declarat recent la o conferință că efectele medicamentului s-au dovedit a fi în concordanță cu un "tratament care schimbă patologia care stă la baza bolii Alzheimer".

Mai multe detalii pe Agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Alzheimer
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close