Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Postul intermitent. Chiar dacă ajută la pierderea în greutate poate crește riscul de diabet 

Postul intermitent. Chiar dacă ajută la pierderea în greutate poate crește riscul de diabet 

Postul intermitent. Chiar dacă ajută la pierderea în greutate poate crește riscul de diabet 
22 Mai 2018   •   17:24

Postul intermitent a crescut enorm în popularitate în ultimii ani însă experții nu au stabilit exact care sunt efectele pe termen lung ale acestei diete.  

Un nou studiu sugerează că postul intermitent ar putea crește riscul de diabet deoarece în ciuda faptului că te ajută să slăbești, afectează pancreasul și eficiența insulinei. Studiul efectuat pe șoareci a arătat că în ciuda pierderii în greutate, animalele aveau de fapt mai multă grăsime în jurul zonei abdominale, iar pancreasul era afectat de către dietă.  

Ana Bonassa, autorul principal al studiului, a declarat: "Acesta este primul studiu care arată că în ciuda pierderii în greutate, dietele intermitente pot deteriora pancreasul și afectează funcția insulinei la persoanele sănătoase, ceea ce ar putea duce la diabet și alte probleme serioase de sănătate.“ 

Oamenii de știință au cerut oamenilor să „fie foarte atenți” înainte de a opta pentru o dietă bazată pe post, iar experții urmează să efectueze și mai multe studii pentru a determina exact efectele acestui plan alimentar asupra organismului.  

Sursă: Business Insider 

×
Subiecte în articol: diabet
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close