Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sucul din aceste fructe protejează inima, întărește imunitatea și tratează constipația

Sucul din aceste fructe protejează inima, întărește imunitatea și tratează constipația

Sucul de prune este un remediu excelent împotriva constipației, iar un pahar cu suc de prune pe zi te ferește de multe probleme de sănătate.

Sucul din aceste fructe protejează inima, întărește imunitatea și tratează constipația
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2021   •   10:02

Probleme cardiace. Bogată în antioxidanţi, pruna ajută la prevenirea şi încetinirea bolilor, cum ar fi bolile coronariene. Prunele uscate au compuşi fenolici care inhibă oxidarea colesterolului LDL, care este responsabil pentru problemele cardiovasculare. Sucul de prune are potasiu, care avantajează menţinerea inimii sănătoase. Un consum regulat de prune uscate sau suc de prune încetineşte eficient răspândirea aterosclerozei.  

100 g de prune conțin 157 mg potasiu, un mineral care participă la reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale și reduce riscul producerii accidentului vascular cerebral. O altă armă cu care prunele păzesc sănătatea inimii și a vaselor de sânge sunt asfenolii, antioxidanți speciali ce împiedică oxidarea colesterolului: colesterolul oxidat este periculos pentru vasele de sânge și duce la boli de inimă și atac cerebral.

Laxativ. Sucul de prune luptă eficient contra constipaţiei, care a devenit o problemă comună cu care se confruntă persoane de toate vârstele. Produsele din prune oferă fibre alimentare, energie şi apă şi asigură ameliorarea simptomelor de constipaţie.  

Piele. Datorită antioxidanților și vitaminelor, sucul de prune poate încetini procesul de îmbătrânire cutanată, menținând elasticitatea și fermitatea pielii, protejând-o de impurități și de acțiunea ultravioletelor. Sucul de prune e delicios și răcoritor, dar există și un alt mod de a folosi aromata licoare pentru a-i reda pielii tale strălucirea și catifelarea: amestecă în părți egale miere și suc de prune și întinde mixtura pe față. Lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă călduță. Fă asta de 2-3 ori pe săptămână.

Sănătatea ficatului. Sucul de prune previne diverse boli asociate cu ficatul. S-a observant o îmbunătăţire a funcţiei ficatului când se adaugă prune întregi şi suc de prune în dietă. De asemenea, îmbunătăţeşte doi markeri ai funcţiei hepatice, care include alanina aminotransferază, ce se eliberează în cantităţi uriaşe în sânge atunci când ficatul este bolnav sau deteriorat. 

Suc din prune uscate

Când nu găsești prune proaspete, te poți delecta cu prune uscate, ca atare ori sub formă de suc. Sucul preparat din prune uscate este la fel de nutritiv precum cel obținut prin stoarcerea fructelor proaspete. Iată rețeta:

  •  Pune prunele uscate într-o cratiță și acoperă-le cu apă (raportul dintre fructe și apă să fie 1:5). Pune cratița la foc mediu până când se înmoaie, amestecând din când în când. Când devin moi și grase, ia vasul de pe foc. Strecoară apa într-un recipient și păstreaz-o.
  •  Îndepărtează sâmburii cu un cuțit și pune prunele în blender. Adaugă apa în care au fiert fructele și amestecă. Servește sucul imediat sau pune-l la frigider pentru mai târziu.

×
Subiecte în articol: prune digestie inima
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close