Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă "Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi". Sfaturile unuia dintre cei mai apreciați bucătari din lume

"Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi". Sfaturile unuia dintre cei mai apreciați bucătari din lume

"Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi". Sfaturile unuia dintre cei mai apreciați bucătari din lume
Sursa foto: foto: Pixabay
23 Noi 2017   •   10:06

Chef Alain Alexanian este cunoscut pentru dorința de a-i face pe oameni să aibă o alimentație cât mai sănătoasă și pentru că, timp de 10 ani, a deținut un restaurant în Lyon care a primit și o stea Michelin. Acesta a făcut o serie de mărturisiri despre s

A reușit, datorită luptei sale pentru a duce o viață sănătoasă, să câștige un premiu Palm D Or pentru Dezvoltare Durabilă în 2015, Trofeuș Gastronomic Bio & Health. De asemenea, a mai obținut premiul pentru cea mai bună carte de nutriție din Franța, în anul 2011, și premiul de inovație în cadrul SIRHA.

Alain Alexanian a dat câteva recomandări celor care vor să ducă aibă o alimentație corectă.

”6 ore pe zi minimum staţi la calculator, ar fi bine să vă găsiţi măcar o oră timp să mergeţi în zone rurale de unde să cumpăraţi fructe şi legume, să admiraţi culorile. O dată pe săptămână. Gătiţi în cel mai simplu mod posibil. Luaţi un cartof crescut la ţară, curăţaţi-l, spălaţi-l şi puneţi-l la cuptor cu un pic de apă cu sare. Puteţi pune şi un pic de unt. Puteţi folosi orice legumă. Aceasta ar trebui să fie masa dvs măcar o dată pe zi şi viaţa dvs se va schimba. Dacă consumaţi şi un fruct pe zi, atunci sunteţi pe drumul cel bun. Folosiţi supermarketurile doar pentru detergenţi, ulei, sare. Fructele şi legumele luaţi-le de la ţărani.”, a spus el.

”Copiii ar trebui să ştie că noi avem două centre de comandă şi unul dintre ele este stomacul. Cu toate acestea nu se face niciun fel de educaţie cu privire la modul în care funcţionează acesta. Dacă le spui tinerilor despre digestie, despre intestine habar n-au despre ce le vorbeşti. Părinţii acordă o foarte mare importanţă centrului de comandă principal, creierul, şi investesc într-o educaţie culturală”, a mai adăugat Alain.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Supermarket Chef gunoi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close