Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Tinereţe veşnică! Opt alimente care îţi fac tenul să arate impecabil

Tinereţe veşnică! Opt alimente care îţi fac tenul să arate impecabil

Tinereţe veşnică! Opt alimente care îţi fac tenul să arate impecabil
14 Oct 2015   •   15:18

Aceste superalimente pentru piele sunt pline de nutrienţi anti-îmbătrânire. Ele ajută la protejarea pielii şi la păstrarea ei mereu tânără. Iată şi un ghid Reader's Digest despre cât de des să le consumi:

Ardei gras şi broccoli
Vitamina C măreşte producţia de colagen, proteina care se găseşte în ţesutul conjunctiv. Cu alte cuvinte, mai puţine riduri în jurul ochilor şi gurii. Cantitate: 1 cană proaspete sau jumătate de cană gătite, pe zi.

Somon sălbatic
Acizii graşi omega-3 ajută pielea să rămână hidratată, făcând-o moale şi suplă. Ingredientul nutritiv menţine de asemenea şi uleiurile naturale ale scalpului. Cantitate: 100-200 grame, de trei ori pe săptămână.

Mure şi zmeură
Acidul galic oxidat protejează împotriva razelor ultraviolete şi poate ajuta la prevenirea apariţiei ridurilor. Cantitate: jumătate de cană proaspete sau îngheţate, în fiecare zi.

Roşii
Licopenul, un antioxidant puternic, ajută la prevenirea problemelor provocate de soare. Acesta lucrează cel mai bine când este gătit, astfel că sosurile sau supele de roşii sunt opţiuni grozave. Cantitate: măcar o porţie de 5 ori pe săptămână.

Ciocolată neagră
Cantitatea de flavonoli din cacao îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, în special spre pielea capului, livrând nutrienţi care ajută la menţinerea unui păr sănătos. Cantitate: 30 de grame sau 150 de calorii, zilnic.

Cartof dulce
Betacarotenul distruge radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulelor pielii. Corpul transformă betacarotenul în vitamina A, care luptă împotriva îmbătrânirii. Cantitate: O bucată pe zi. Puteţi alterna cu morcovi sau mango pentru un efect similar.

×
Subiecte în articol: ten tinerete alimente ciocolata rosii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close