Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Trucuri de frumusețe de pe vremea bunicii: câteva metode naturale de a-ți etala frumuseţea

Trucuri de frumusețe de pe vremea bunicii: câteva metode naturale de a-ți etala frumuseţea

Trucuri de frumusețe de pe vremea bunicii: câteva metode naturale de a-ți etala frumuseţea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2016   •   15:35

Oricât de moderne au ajuns metodele de înfrumuseţare din prezent, nu este rău să ţineţi cont de sfaturile pe care vi le dau mamele sau bunicile voastre. Dacă în prezent unele adolescente arată de 30 de ani pentru că folosesc prea multe tratamente pentru ten, bunicile noastre au apelat la metode naturale de a-şi etala frumuseţea, scrie sfatulbunicilor.ro.

Scrub din zahăr

In trecut, pentru curăţarea feţei, femeile foloseau zahăr pentru a îndepărta celulele deteriorate, punctele negre şi pentru a conferi tenului un aspect mătăsos. Zahărul era amestecat cu apă astfel încăt să se topească încet şi să formeze o pastă mai moale. Se folosea pe post de scrub pentru ten şi se curăţa faţa  cu un tifon îmbibat în această pastă. La final, faţă se clătea cu multă apă.

Specialiştii spun că trucul are un efect benefic pentru piele fiindcă zahărul este cel mai delicat exfolient. Importantă nu este doar curăţarea tenului ci şi hidratarea acestuia ulterior. Apa hidratează tenul în urma porilor deschişi şi asigură  flexibilitatea pielii.

Păr ondulat doar cu agrafe

Ondulatorul era inexistent pe vremea bunicilor noştri iar cea mai sănătoasă metodă de a obţine bucle în cazul unui păr drept era folosirea agrafelor. După spălarea şi uscarea naturală a părului, şuviţele de păr sunt răsucite pe degete şi prinse la nivelul scalpului cu agrafe. Pentru onduleuri mai mari, se vor folosi şuviţe mai groase sau se va răsuci fiecare şuviţă de mai puţine ori pe degete.

Continuarea pe sfatulbunicilor.ro.

 

×
Subiecte în articol: trucuri de frumusete
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close