Antena 3 CNN Life World Record Academy: Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a zilelor noastre

World Record Academy: Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a zilelor noastre

Cântăreața de operă Angela Gheorghiu este considerată cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă din zilele noastre, conform World Record Academy.

World Record Academy: Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a zilelor noastre
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   22:47

"Cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a timpului nostru s-a născut în micul oraș românesc Adjud. Încă din fragedă copilărie a fost evident că va deveni cântăreață, că destinul ei era muzica.

A urmat cursurile Liceului de Muzică din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București. A studiat cu remarcabila profesoară de muzică Mia Barbu.

Vocea magnifică a doamnei Gheorghiu și prezența orbitoare pe scenă au consacrat-o ca o supervedetă internațională unică în domeniul operei", se arată pe site-ul oficial al artistei, potrivit World Record Academy.

Angela Gheorghiu a debutat la Royal Opera House și la Opera de Stat din Viena în 1992, urmat de debutul la Metropolitan Opera din New York în 1993.

Vocea ei este descrisă de The New York Times drept „cea mai instantaneu recognoscibilă și interesantă voce de soprană a timpurilor noastre”, „un instrument lichid, de o mare frumusețe lirică, cu acute strălucitoare și filate, dar cu o gamă de contralto întunecată și vibrantă, care amintește de Maria Callas”.

×
Subiecte în articol: Angela Gheorghiu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close