Antena 3 CNN Meteo Urgia albă loveşte din nou România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de lapoviţă şi ninsori | Prognoza meteo actualizată

Urgia albă loveşte din nou România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de lapoviţă şi ninsori | Prognoza meteo actualizată

România va fi lovită de un ciclon polar care va aduce ninsori în aproape toată țara, inclusiv în Bucureşti. Elena Mateescu directorul ANM a anunţat prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    06 Dec 2023   •   17:47

"Într-adevăr, ne așteptăm la fenomene de iarnă specifice datei din calendar și vorbim de precipitații în cea mai mare parte a țării, predominant ninsori în zona montană înaltă, acolo unde se va depune și strat de zăpadă, dar în același timp și în restul teritoriului. Transformarea în precipitații mixte sub formă de ploaie și lapovițe și ninsori în zonele mai joase de relief, începând din această noapte, inclusiv în Bucureşti.

Trebuie să asociem și intensificările de vânt cu viteze la rafală mai mari de 45-50km/h condiții în care, cu siguranță, senzația de rece va fi una semnificativă, dacă luăm în considerare și regimul de temperaturi scăzut, cu maxime care nu vor depăși 5-6°C, cel mult posibil spre 8- 9° în zona litoralului și minime preponderent negative, cu cele mai coborâte valori spre -10 în depresiuni, până la cel mult 0- 2° în zona litoralului, inclusiv în Bucureşti, minime coborâte.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în București

Mâine dimineață, pe parcursul, începând din a doua parte a acestei nopți, precipitațiile sub formă de ploaie se pot transforma în lapoviță și ninsoare, astfel încât mâine dimineață să consemnăm într-adevăr ninsoare. Așa cum arată și informarea meteorologică până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close