Antena 3 CNN Meteo Temperaturi de foc în ultimul weekend de vară, în România. Elena Mateescu: "Disconfortul termic va fi deosebit de ridicat"

Temperaturi de foc în ultimul weekend de vară, în România. Elena Mateescu: "Disconfortul termic va fi deosebit de ridicat"

Ultimul weekend de vară vine cu temperaturi sufocante. Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă, generalizat la nivel naţional. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    25 Aug 2023   •   17:03

"Într-adevăr, vorbim de temperaturi specifice fenomenului de caniculă, val de căldură persistent, disconfort termic ridicat. Și dacă astăzi vorbim de partea de vest, sud-sud-est a țării, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33, până la 36° indicele temperatură-umezeală va putea depăși pragul critic de 80 de unități, lucru care se și întâmplă. La această oră observăm valori peste 80 de unități în partea de sud-vest, sud-sud-est a țării. Minimele la noapte pot fi unele ridicate, până la 22° semn că vorbim de nopți tropicale. Mâine, valul de căldură și duminică va fi în extindere și în intensificare în toată țara.

ANM, prognoza meteo. Cod galben generalizat la nivel național

Vorbim de un cod galben generalizat la nivel național. Vorbim de temperaturi mâine și poimâine de 33- 37, posibil chiar 38° la umbră, nopți tropicale în următoarele nopți 17-22° și de asemenea indicele temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități, semn că disconfortul termic va fi unul în accentuare și deosebit de ridicat și valul de căldură se va menține în majoritatea țării și la debutul săptămânii viitoare. Practic, până la finalul acestei veri și posibil chiar debutul toamnei să fie unul cu temperaturi ridicate până la 30° în sudul țării.

ANM, prognoza meteo pentru sfârşitul verii

Într-adevăr, așa cum arată și actualizarea estimărilor elaborate azi de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 28 august 25 septembrie, indică o probabilitate foarte ridicată ca pentru săptămâna 28 august 4 septembrie, săptămână care cuprinde atât finalul verii, cât și debutul toamnei, să vorbim de temperaturi, în medie peste normalul termic al acestei perioade. Vorbim în toată țara, dar mai ales în partea de sud, sud, est și est a țării, acolo unde abaterile termice depășesc 3-5° în medie", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close