Antena 3 CNN Meteo Vreme la extreme în România | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Vreme la extreme în România | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Vreme la extreme în România. Zonele vizate de cod galben de vreme rea şi temperaturi de 20°C. Prognoza meteo actualizată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   18:26

Vreme la extreme în România. În acest moment este în vigoare un cod galben de viscol și ninsori în zonele de munte, în timp ce la câmpie maximele se apropie de 20°C.

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare:

"Urmează o vreme vântoasă în cea mai mare parte a țării. Viteze la rafale în jurul a 50km/h spre 65km/h în partea de vest-sud-vest a teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în Munții Banatului la peste 1.700m viteze spre 80-90km/h. Acolo așteptăm și ninsori, deci va fi viscol.

De altfel, este în vigoare acum și până la ora 22:00 un cod portocaliu pentru zona montană a județelor Caraș-Severin și Hunedoara, unde la peste 1.800m viteza la rafală depășește 120-130km/h.

Vor fi și precipitații în această noapte, dar și în zilele viitoare mai consistente deocamdată tot în zona montană din partea de sud a țării, mâine, mai degrabă în jumătatea de est a teritoriului.

Sunt ploi în general în zonele joase ninsori la altitudini mari. Da, suntem cu temperaturile în continuare peste normalul perioadei, dar va fi o ușoară scădere a acestora.

Zilele viitoare o vom simți această scădere, mai ales la valorile maxime, de cele din cursul zilelor, pe fondul unei vremi închise cu ploi în majoritatea regiunilor", a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close