Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă în România | ANM anunţă când vom scăpa de ploi şi ninsori

Vremea se schimbă în România | ANM anunţă când vom scăpa de ploi şi ninsori

Vremea se îmbunătățește în România, după temperaturile negative și ninsorile de la munte. Elena Mateescu, director ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată.  

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   17:12

"Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10°C până la 17°C, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8°C-9°C, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile.

În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m², iar la altitudini mai mari de 1.200m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte.

Astăzi am consemnat doar 13°C, cel mai cald în partea de sud-vest. La Drobeta Turnu Severin, de altfel, în partea de vest și sud-vest valorile au fost cele mai ridicate, nouă 10°C, comparativ, de pildă, cu zona de est a țării, unde în Moldova valorile termice nu au depășit patru 5°C chiar și în Capitală doar 7°C- 8°C.

Însă de săptămâna viitoare, din nou, o masă de aer va fi de interes în zona țării noastre și vom vorbi din nou, în special în partea de centru-est, de valori sub 10°C la nivelul maximelor", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close