Antena 3 CNN Meteo Un nou val de aer rece lovește România! Vremea aduce un nou episod de iarnă veritabilă

Un nou val de aer rece lovește România! Vremea aduce un nou episod de iarnă veritabilă

Meteorologii anunță un nou episod de vreme severă în România.

Un nou val de aer rece lovește România! Vremea aduce un nou episod de iarnă veritabilă
Sursa foto: Olga Siletskaya / Getty Images
de Laura Dinu    |    21 Noi 2023   •   12:54

Chiar dacă temperaturile vor crește ușor în următoarele zile, vremea se va menține umedă și răcoroasă și în această săptămână. Cerul va fi acoperit de nori în mare parte din timp, în timp ce în unele zile va ploua slab sau moderat. 

Încălzire ușoară

Vremea se va încălzi ușor marți, iar la prânz temperatura va depăși 10 grade în majoritatea regiunilor. Mai rece va fi în nordul Moldovei și, local, în Transilvania și Maramureș, unde maximele se vor încadra între 6 și 9 grade. 

După-amiaza, un val de ploi va pătrunde dinspre sud-vest, iar în timpul nopții și pe parcursul zilei de miercuri se va extinde în mare parte din țară. La munte va ninge, iar în nord-est vor fi, local, precipitații mixte. Cel mai mult va ploua în vestul Olteniei, în sudul Banatului și izolat în Dobrogea, până la 15 - 30 l/mp. 

Joi, se pare că vremea va fi mai liniștită, iar în unele zone soarele își va face apariția printre nori. Nu va fi însă prea cald: la prânz mercurul va urca până la 3 - 7 grade în nord, vest și centru și 6 - 11 grade în sud și est. În zonele de munte se va răci, iar în Carpații Orientali vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 80 - 120 km/h. 

Vremea se strică din nou în weekend

Începând de vineri, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei. Inițial sunt așteptate doar ploi locale și ninsori la munte, dar ulterior se va forma unui ciclon mediteranean puternic, care se va deplasa spre est. 

Această depresiune atmosferică ar putea afecta și România, aducând precipitații abundente și vânt puternic. Deoarece la nord de țara noastră se va afla o masă de aer rece, fulgii de nea ar putea să coboare până în zonele joase. 

În prezent, unele modele meteorologice anticipează ninsori destul de puternice. Totuși, gradul de incertitudine este încă foarte ridicat, iar prognozele se pot schimba destul de mult de la o zi la alta, în funcție de traiectoria exactă a ciclonului, scrie meteoradar.ro.

Temperaturile scad mai mult săptămâna următoare

Săptămâna viitoare, temperaturile par să scadă tot mai mult, iar vremea ar putea deveni chiar rece pentru această perioadă a anului. Cel mai probabil, acest val de frig va persista până spre sfârșitul lunii, după care e posibilă o încălzire ușoară. 

×
Subiecte în articol: val de frig
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close