Antena 3 CNN Meteo Valul de caniculă acoperă întreaga țară. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius | Prognoza meteo actualizată

Valul de caniculă acoperă întreaga țară. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius | Prognoza meteo actualizată

Disconfortul termic este accentuat în cea mai mare parte a țării. În foarte multe județe, temperaturile au depășit deja 30 de grade Celsius.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   11:28

Atenționarea de Cod galben rămâne valabilă și sâmbătă, ce vizează canicula și disconfortul termic din partea de sud a Olteniei, sudul și estul Munteniei, precum și zona Dobrogei, unde, se așteaptă ca temperaturile să treacă de 35 de grade celsius, iar disconfortul termic să fie unul accentuat și indicele de temperatură, umezeală să depășească pragul critic de 80 de unități.

Duminică, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Va fi caniculă în partea de vest, de sud, sud-est și centru, unde disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură, umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Luni, valul de căldură se va menține persistent, disconfortul termic va fi unul accentuat. Indicele temperatură, umezeală ITU va depăși gradul critic de 80 de unități și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Pericolul tornadelor în România! Climatologul ANM avertizează: ”Putem avea fenomene mai dure”

Valorile maxime ale temperaturile aerului vor depăși 35 de grade celsius.

Din perspectiva ploilor, sâmbătă și duminică, doar în zona de munte, în special a Carpaților Orientali sunt așteptate ploi slabe de scurtă durată.

De săptămâna viitoare, luni, ploi de scurtă durată, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului și posibil și căderi de grindină își vor face apariția pe suprafețe restrânse în partea de nord-vest, centru, precum și la munte.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close