Antena 3 CNN Meteo Vreme capricioasă în weekendul de 1 Mai. Alina Şerban, prognoza meteo ANM actualizată

Vreme capricioasă în weekendul de 1 Mai. Alina Şerban, prognoza meteo ANM actualizată

Prognoza meteo ANM pentru minivacanța de 1 mai a fost actualizată, iar meteorologul Alina Şerban a prezentat informaţiile de ultimă oră.

Vreme capricioasă în weekendul de 1 Mai. Alina Şerban, prognoza meteo ANM actualizată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2023   •   12:30

Prognoza pentru minivacanța de 1 mai arată că vremea se încălzește, dar rămâne totuși instabilă în anumite zone, astfel că vor fi locuri unde va ploua. 

"Într-adevăr, nu scăpăm cu totul de ploi, însă putem spune că vremea se va încălzi treptat de la o zi la cealaltă, astfel încât dacă sâmbătă vorbim de temperaturi maxime de la 14-15 la cel mult 17-18 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, duminică și luni temperaturile vor crește.

Astfel, temperaturile vor atinge valori de 20 de grade duminică în sud, în vest, iar luni chiar ușor peste 20 de grade, tot mai multe valori în partea de sud, de vest și de centru a teritoriului.

Totuşi, mai apar și ploile, însă acestea vor fi pe arii restrânse sâmbătă în vest, în sud şi în centru.

Duminică va fi ceva mai multă instabilitate atmosferică, acest lucru însemnând că vom avea averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, mai multe în zonele de deal și de munte și izolat în partea de sud și de centru a țării.

Luni, acestea vor fi tot mai puține, vor fi averse slabe de după-amiază, tot prin sud, prin vest și prin centru.

Putem spune că zona litoralului va fi destul de ferită de ploi, vom avea vreme frumoasă în acest interval, cu temperaturi în creștere de la 14-15 până la 17-18 grade, luni.

Vântul, dacă acum prezintă intensificări în zona litoralului, cu rafale de 50-55km/h, va fi în scădere în zilele următoare. 

În zonele montane va ploua cel mai probabil duminică după-amiaza", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, vineri, la Antena 3 CNN. 
 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close