Antena 3 CNN Opinii A. Ursu: Declaraţia lui Kelemen e una radicală şi de schimbare de atitudine a liderului UDMR

A. Ursu: Declaraţia lui Kelemen e una radicală şi de schimbare de atitudine a liderului UDMR

A. Ursu: Declaraţia lui Kelemen e una radicală şi de schimbare de atitudine a liderului UDMR
Sursa foto: Foto: inpolitics.ro
20 Iun 2011   •   11:56
Declaraţia preşedintelui UDMR Kelemen Hunor, prin care acesta ameninţă cu ieşirea maghiarilor în stradă, este una radicală şi de schimbare de ton, a declarat jurnalistul Adrian Ursu, la Antena 3.

"Este e o declaraţie radicală, cum nu ne-a obişnuit până acum Kelemen Hunor, o schimbare de ton şi de atitudine a liderului UDMR. Ajuns preşedinte, el îşi conturează acum personalitatea politică, mai ales în competiţia pe care o are cu Laszlo Tokes, cu susţinătorii acesteia şi cu Uniunea Civică Maghiară (UCM)", a spus jurnalistul Adrian Ursu, la ediţia de luni dimineaţă a Ştirilor Antenei 3.

Ziaristul este de părere că, în acest fel, Kelemen Hunor încearcă să transmită un mesaj către alegătorii săi, având în vedere că la viitoarele alegeri locale competiţia din interior va fi una foarte dură.

"Ei cred că, astfel, bătând cu piciorul în pragul românesc vor fi mai bine priviţi de alegătorii lor. Dar e o greşeală, pentru că pe acest culoar nu vor putea să concureze cu UCM, cu Laszlo Tokes, ale căror declaraţii m-au lăsat uluit, dacă ne gândim cum răstălmăceşte istoria acestor 20 de ani un om care a făcut istoria acestor ani, pentru că Tokes a generat mişcarea din 1989 într-un fel sau altul", a comentat Adrian Ursu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a declarat jurnaliştilor americani de la Associated Press că maghiarii vor ieşi din nou pe stradă dacă forţează cineva dizolvarea comunităţii maghiare din zona Harghita, Covasna, Mureş.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close