Antena 3 CNN Opinii Alessandra Stoicescu: Guvernul taie cifre, nu destine umane

Alessandra Stoicescu: Guvernul taie cifre, nu destine umane

Alessandra Stoicescu: Guvernul taie cifre, nu destine umane
11 Mai 2011   •   11:01

Alessandra Stoicescu a vorbit, la "Ştirile dimineţii", despre modul în care Guvernul negociază cu Fondul Monetar Internaţional măsurile care vor fi luate. În opinia realizatoarei emisiunii "100 de minute", guvernanţii şi oficialii FMI discută în cifre, calcule, tăind fără să se gândească la dimensiunea umană din spatele acelor cifre.

În timp ce bugetul statului se scurge către diverse fime de care nu se atinge nimeni, prin licitaţii cu dedicaţie, negocierile dintre Guvern şi FMI par a se concentra doar pe cheltuielile bugetare care implică "poporul de asistaţi social".

Decizia de a nu mai acorda subvenţii pentru încălzire pare a fi o măsură calculată pentru a îndrepta nemulţumirea populaţiei către administraţiile locale, mai ales pentru faptul că urmează o perioadă electorală.

O miză cinică a tăierilor ar putea fi ca în campania electorală să existe resurse pentru măriri de salarii sau acordarea ajutoarelor sociale, deşi atât Traian Băsescu, cât şi şeful misiunii FMI în România au avertizat că practicile populiste şi promisiunile electorale fără acoperire nu sunt acceptabile.

 

×
Subiecte în articol: Alessandra Stoicescu guvern FMI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close