Antena 3 CNN Opinii Băsescu şi Tăriceanu, declaraţie de dragoste faţă de Renault, Vodafone şi Orange

Băsescu şi Tăriceanu, declaraţie de dragoste faţă de Renault, Vodafone şi Orange

Băsescu şi Tăriceanu, declaraţie de dragoste faţă de Renault, Vodafone şi Orange
18 Sep 2008   •   12:38

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat în cuvinte calde şi mărinimoase investiţia Renault în România. Dacă n-am şti aciditatea naturală a şefului statului, am crede că vorbele sale sunt culese dintr-un elogiu patriotic publicat pe vremuri în Scânteia. Duioşia a cuprins în prealabil şi Palatul Victoria, pentru că premierul Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să se împăuneze cu tehnologia 3G de care au avut parte în mandatul său companiile Vodafone şi Orange. Dragostea subită a guvernanţilor faţă de firmele cu multe zerouri în coadă s-ar chema în orice stat civilizat publicitate. Şi ar fi taxată cu chitanţă tăiată la zi şi TVA plătit la stat. Nu e cazul la noi.

Pe vremuri, ambasadorul "Marelui Licurici" la Bucureşti certa Guvernul pentru că nu ajuta firmele americane să facă bani în Mioriţa. De atunci Bechtel a mai terminat un kilometru de autostradă, iar de critici a rămas să se ocupe doar presa. Şi tot presa se ocupă în aceste zile de criza financiară mondială, pentru că cei mai importanţi doi oameni politici din România nu par deloc îngrijoraţi, din moment ce şi-au găsit timp să laude companii private alese pe sprânceană.

Până la urmă, interesul poartă fesul, iar campania electorală pare a fi o preocupare mai de soi decât picajul aiuritor al indicilor bursieri. Oricât s-ar adânci în colaps economia mondială, e nevoie mereu în astfel de situaţii şi de sponsori de lux.

Tăriceanu despre servicile 3 G Vodafone şi Orange.
Băsescu despre Renault.

Bogdan Pitaru, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close