Antena 3 CNN Opinii Boc, sex şi academicianu' de renume mondialu'

Boc, sex şi academicianu' de renume mondialu'

Boc, sex şi academicianu' de renume mondialu'
12 Mar 2010   •   12:44

E incredibil omul ăsta. De vreo jumătate de an orice i-ai spune, despre orice ar fi vorba în propoziţie, el o bagă pe aia cu ?pensiile nesimţite?. L-am ascultat dimineaţă pe TV vorbind cu protestatarii strânşi în faţa guvernului. În mai puţin de cinci minute cât a durat transmisia de la faţa locului, Emil Boc a pronunţat expresia, cu variaţiile ?pensii speciale? şi ?pensii de lux? (să amintim că acestea reprezintă oricum doar 2% din total), de vreo şapte ori.

Evident, la miting participau nu pensionari ci bugetari iar obiectul protestului nu era punctul de pensie ci legea salarizării unitare. Dar lui Boc a uitat cineva să-i schimbe placa şi până se va gândi cineva s-o facă, de-atât va fi în stare.

Atât de mult a ajuns s-o toace încât toată pălăvrăgeala premierului a ajuns mai nesimţită decât orice pensie. Nu ştiu, mi-e greu să apreciez acum, dacă o depăşeşte şi pe cea a colegului său de la Cluj, deputatul PD-L Petru Călian. Omul e acuzat într-un dosar instrumentat de DIICOT de sex pe bani cu o tânără angajată a unui club de noapte, iar el se apără spunând că de fapt făcea ?un studiu de impact? asupra fenomenului prostituţiei. Păi cum să studiezi un fenomen fără să-l cunoşti din interior, din zonele sale cele mai intime? Dosarul e greu, nume de şefi ai poliţiei şi alţi politicieni locali îngroşându-l pe zi ce trece.

Dar culmea nesimţirii săptămânii râmâne decizia unanimă a conducerii onor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR). Vorbeam ieri de EBA, această culmea a nepotismului din politica românească, de prostia ridicată la rang european. Dar fiica preşedintelui n-ajungea în Parlamentul de la Bruxeless fără aportul lingăilor din PDL care au ţinut să-i facă o bucurie şefului de la Cotroceni. Lingăii de la AOSR l-au făcut membru de onoare. Onoarea de a le fi dat un sediu pe când era primar şi de a-i fi declarat instituţie bugetară, deci cu lefuri de la stat. Încă un pic şi în România a te numi ?academician? devine o ruşine. Pe când şi Bercea Mondialul?

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Emil Boc Raul Zan
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close