Antena 3 CNN Opinii Bursa de Valori a lui Băsescu

Bursa de Valori a lui Băsescu

Bursa de Valori a lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2010   •   13:42

I se spune tripleta BVB, adică Blaga-Videanu-Berceanu, dar la fel de bine ar putea fi numită și Bursa de Valori a lui Băsescu. Pentru unii din partid dar și din afara lui, BVB a devenit în timp un soi emblemă a corupției din PDL și singura frână în calea reformării partidului. Dacă i-ar remania Băsescu, speră aceștia, partidul s-ar relansa iar guvernarea ar beneficia de un spor de imagine absolut indispensabil. Ceea ce e de tot hazul. Și nu pentru că ar fi întru totul fals sau exagerat ci pentru că la mijloc e o mică mare neînțelegere, care-i face pe ?reformiști? să apară de-a dreptul naivi.

Blaga, Videanu și Berceanu reprezintă, la vîrful PDL, tot ce are Băsescu mai valoros în acest partid din punctul de vedere al capacității sale de a rezista peste vremuri. Pentru că înainte de a fi o târfă politică e un business iar Băsescu o știe cel mai bine. Cu Sever Voinescu sau Cristian Preda, Băsescu poate discuta despre politică, la un șpriț, ore în șir dar nota de plată o plateste Videanu. Cu Udrea poate Băsescu să petreaca momente de vis dar dosarele si înregistrările trec pe la Blaga. Puterea lui Băsescu nu stă în imaginea Monicăi Macovei la Bruxelles sau în nurii Robertei Anastase ci în structurile și rețele întreținute de cei trei.

Asta o știe și Boc, care oricât de idiot pare să fie, are totuși o calitate perfect compatibilă cu politica românească. Stăpânul e stăpân și în pielea goală. De aia ține și el cu dinții de BVB și unii, care văd în Boc doar utc-istul cu ochelari, nu înțeleg de ce o face când ei îl văd mai degrabă de partea ?reformiștilor?.

Mă amuz copios când văd în continuare tot felul de analiști sau ziariști de pe la publicațiile portocalii, gen ?știri fierbinți? sau Evenimentul Zilei , vorbind de ?tabăra reformiștilor lui Băsescu?. Nici măcar atunci când Băsescu le-a dat-o peste bot lui Cristian Preda, Sever Voinescu și Radu F. Alexandru n-au înțeles săracii despre ce-i vorba. Sau au tăcut mâlc, băgându-și capul în nisip în ideea că ce nu văd și nu aud nu există.

Acum cică vine remanierea și e mare bătălie în PDL între puri și duri. Pe viață și moarte, titrează portocalii de prin presă și de pe aiurea. Nu, dragilor, nu despre asta e vorba în PDL ci despre ceva mult mai simplu. E despre bani iar ăsta e singurul motiv pentru care, spre exemplu, Elena Udrea, e în tabăra ?reformiștilor?. Pentru că nu are loc la masa celor care controlează banii și deci puterea în partid și speră ca, folosindu-se de ceilalți, să-și poată negocia mai bine intrarea pe BVB. Adică pe Bursa de Valori a lui Băsescu, unde jocurile sunt făcute de Blaga, Videanu și Berceanu.

Raul Zan

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close