Antena 3 CNN Opinii Carmen Avram: Inconştiență criminală nu e doar la noi. E peste tot

Carmen Avram: Inconştiență criminală nu e doar la noi. E peste tot

Carmen Avram atrage atenția persoanelor iresponsabile care nu doresc să respecte măsurile de prevenție cu privire la pandemia de coronavirus.

Carmen Avram: Inconştiență criminală nu e doar la noi. E peste tot
de Carmen Avram    |    19 Mar 2020   •   14:19

”Dacă ne va nenoroci ceva, va fi această revoltă puerilă a unora că "da' ce, încerci să mă cenzurezi? E dreptul meu să..." O aud de câțiva ani şi m-a enervat mereu pentru că e aruncată aşa, arogant şi fără minte, dar n-am bănuit cât de periculoasă va deveni. "E dreptul meu să ies din casă!" NU, nu e dreptul tău. NU mai ai acest drept, atâta vreme cât ieşirea ta din casă poate echivala cu moartea unor oameni. Poate chiar a celor apropiați ție! NU ai dreptul să ucizi, oricât de rebel, de cool, de şmecher sau de atotştiutor te crezi. NU ai dreptul să ai tu putere de viață şi de moarte asupra unor oameni care au dreptul să trăiască EXACT ca tine. NU ai dreptul să-ți bați joc de medicii deja extenuați care se luptă azi pentru ca tu să poți avea drepturi mâine. NU ai dreptul să umpli spitalele până la refuz, lăsând sute sau mii de bolnavi pe dinafară. NU ai dreptul să iei la mişto nişte milioane de oameni care rămân închişi în casă, nu pentru că sunt proşti sau fraieri, cum probabil crezi tu, ci pentru a oferi țării ăsteia şi Europei şansa de a-şi relua cât mai repede viața de unde s-a întrerupt abrupt. NU, nu ai dreptul să ieşi din casă. Ai obligația sa fii, pentru prima dată în existența ta, RESPONSABIL, să-i laşi pe cei din jur să trăiască şi pe țara ta să supraviețuiască acestor vremuri groaznice.

Inconştiență criminală nu e doar la noi. E peste tot.
Mai jos, un text disperat scris de un doctor din Belgia, care a rămas şocat când a văzut ce picnic vesel avea loc într-un parc din Bruxelles, în pofida recomandărilor insistente de izolare.”, scrie Carmen Avram

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close