Antena 3 CNN Opinii Costel Busuioc i-a cântat de 8 martie fostului ministru Hildegard Puwak. Fără nici un folos (FOTO)

Costel Busuioc i-a cântat de 8 martie fostului ministru Hildegard Puwak. Fără nici un folos (FOTO)

Costel Busuioc i-a cântat de 8 martie fostului ministru Hildegard Puwak. Fără nici un folos <font color=red>(FOTO)</font>
10 Mar 2008   •   08:58

Exclusiv Antena3.ro. Succesul pe care-l are Costel Busuioc, Pavarotti din Banat, în Spania, a sensibilizat şi autorităţile române. Spre exemplu, Ministerul Culturii se pregăteşte să-i ofere o bursă la Conservator. Totuşi, şi până să ajungă vedetă internaţională, Costel Busuioc a încercat in mai multe rânduri să se afirme în România. Dar, toţi cei cărora le-a cerut sprijinul, nu au făcut nimic pentru a-i pune în valoare vocea.

Preotul Florea Gheorghe din orasul Ciacova de lângă satul de unde locuieşte Costel, povesteşte despre încercările acestuia de a se afirma. "Cu toţii aici i-am admirat vocea şi am încercat, după puterile noastre, să-l facem cunoscut. Dar toată lumea îmi spunea întâi că e un fenomen, iar apoi că nu pot face nimic pentru ca nu are liceul".



Preotul işi aminteşte cum, acum câţiva ani a venit în oraşul lor ministrul de atunci al Integrarii Hildegard Puwak. "A venit doamna ministru pe aici şi s-a nimerit să fie de un 8 martie. Costel i-a cântat ceva canţonete şi o doină, iar dânsa s-a declarat impresionată de vocea sa. A promis că-l va ajuta să se afirme, dar nu s-a mai întâmplat nimic după aceea."

Dealtfel, se poate spune că, în România, Costel nu a avut nici o şansă. Fără participarea la concursul spaniol Hijos de Babel, Costel ar fi fost şi azi un ajutor de zidar cu 8 clase. Acum, când este foarte aproape de a câştiga concursul şi implicit un contract cu o mare casă de discuri, autorităţile române îl felicită.



Mai mult, consideră ca Pavarotti din Banat, poate reperezenta imaginea României din Spania. E drept, până să fie făcut celebru de spaniol, Costel Busuioc a reprezentat cu brio doar imaginea României în România. Locul unde talentul nu are aproape nici o şansă.

Bogdan Pitaru, Antena3.ro.


×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close